ул. Васил Петлешков №18, Варна

+35952313050

Лечение на кариес и усложнения

Лечение на коренови канали

Лечението на кореновите канали е често директна процедура за облекчаване на зъбната болка и запазване на зъбите. Обикновено пациентите се нуждаят от корено-канално лечение, когато има възпаление или инфекция в корените на зъба. По време на лечението внимателно се отстранява пулпата вътре в зъба, почистват се, дезинфекцират и оформят кореновите канали и се поставя пълнеж, за да запечата пространството.

Консервативно зъболечние

Консервативно зъболечение- процес на лечение, при който се премахва минимум здрава структура на зъбите по време на възстановителния процес, по своята същност е желана стоматологична цел. Естественият емайл и естественият
дентин все още са най-добрите съществуващи стоматологични материали и по този начин минимално инвазивните процедури, които запазват повече от оригиналната, здрава структура на зъбите, са за предпочитане. Минимално инвазивните стоматологични процедури са полезни и от гледна точка на пациента. Има по-малък дискомфорт, по-малка нужда от локална анестезия и реална перспектива ремонтираният естествен зъб да продължи цял живот.