ул. Васил Петлешков №18, Варна

+35952313050

Ортодонтия

Ортодонтията е дял от стоматологията, който се занимава с неправилно подредените зъби и неправилните съотношения на зъбните дъги и челюстите. Тя има за цел подреждането на зъбте , подобряването на захапката и хармонизиране на лицето  във вас и профил.

Какво постигаме с ортодонтското лечение.

  • Подреждането на зъбите гарантира едно много по-лесно подържане на устна хигиена, защото кривите зъби затрудняват достигането на влакната на четката до зъбната подърхност.
  • Подрежданто за зъбите подобрява естетиката на усмивката и не на последно място подобрява самочувствието.Хората с криви зъби избягват да се усмихват и си създават навици да прикриват устата си с ръка.
  • Подобряването на захапката има редици ползи. На първо място се подобрява дъвкателната функция. Някои зъбни дефекти създават говорни смущения , пукане (щракане)на долночелюстната става( при говорене, дъвчене или прозяване), шум в ушите. Правилното положение на зъбите и челюстите подобрява външният вид на лицето,като хармонизира положенито на устните , брадичката и носа.

Лечението с ортодонтски апарати е продължителен процес и резултатите зависят от взаимното усилие и уважение на лекар и пациент.